Table of Contents
Volgens mij is de stelregel. Is de prijs onder gemiddeld, dan kan je gezeik verwachten. Zo vondt ik dat mijn stucadoor een metselaar was en ik het beter kon, maar voor de uitgeklede prijs waar ik hem voor liet werken en hij het hele huis van braakliggend naar " acceptabel" opwerkte ok.
Het ligt ook niet altijd aan de bouwvakker/aannemer. Tegenwoordig communiceert men alleen nog maar via de mail, met direcht vermeldingen van rechtsartikelen etc etc, terwijl face to face, of even bellen, vaak al een hele hoop onduidelijkheden en frustraties .. dat is vind ik een gevaarlijke stelregel (s) om diverse redenen - maat werk = maat prijs ..
Als wij op papier overeen komen dat ik je muur volplak met tegels of dicht smeer dan kan dat nog steeds schot en scheef en met kuilen en bulten . juridisch gezien moet je gewoon betalen en heb je weinig om op te staan. dat de tegels niet op 1 lijn zitten en dat de afbeelding kriskras verdeeld is ..
Again dit topic is niet bedoeld om de goedwerkende en vakkundige personen af te vallen .. of elkaar maar zo simpel om meneer beunhaas te vinden is het ook niet .. je moet echt om een rekening specificatie vragen (vooraf) om te weten wat je waarvoor betaald. en dat verwerkt men (logisch) graag in een totaal prijs .
bv roluik 600,- en voor 200,- plaatsen we ze .. en voor elke extra 125,- .. Voor elke andere vakman betaal je zak cement/tegellijm 10,- (kost in de winkel 7,- en zijn inkoop wellicht 5,- ) en tegels idem .. uurloon verwerk je ook in je product .. je winst moet je ergens vandaan halen toch ? kortom wat is "goedkoop" .
Bellen is ook maar zo/zo .. en waar zit het verschil tussen misverstand en kastje + muur ? vertel het me maar (min of meer retorisch gezegd) .. Toen mijn raam er in gezet werd zonder stelkozijn en pur werd gespoten werd ik niet echt happy . maar dat was omdat een ander raam er anders in gezet werd door een leverancier die niet beschikbaar was..
en de externe expert begon over de ventilatie in mijn huis ipv kwaliteit van het geleverde .. advocaat maakte er ook een potje van.. op schrift hebben valt wel mee, de wet zegt dat je het duidelijk op papier moet hebben maar als je niet weet wat je krijgt / wilt hebben (behoort te krijgen) kan je als leverancier de klant makkelijk een loer draaien...
Als u een vergunning hebt gekregen voor de verbouwingen, mag u pas 35 dagen na aanplakking van de beslissing beginnen met de werken. Na aflevering van de vergunning moet u binnen 2 jaar met de werken starten. U brengt de gemeente zelf op de hoogte van de startdatum van de werken.
Vervolgens betaalt u een waarborg aan de gemeente om eventuele schade aan het openbaar domein door de werkzaamheden te vergoeden. Als u voor de werken geen vergunning nodig hebt, moet u geen melding maken van de start van de werken..
Een aanneemsom kan op verschillende manieren worden vastgesteld. Vaak wordt in de overeenkomst van aanneming een vaste prijs overeengekomen, maar dat hoeft niet. In dit artikel leest u op welke manieren de aanneemsom kan worden bepaald en waar zowel de aannemer als de opdrachtgever op moet letten. Wat is een aannemingsovereenkomst? In artikel 7:750 van het Burgerlijk wet Boek (BW) is bepaald dat de aanneming van werk een overeenkomst is waarbij de ene partij, de aannemer, zich jegens de andere partij, de opdrachtgever, verbindt om buiten dienstbetrekking een werk van stoffelijke aard tot stand te brengen en op te leveren, tegen een door de opdrachtgever te bepalen prijs in geld.
1. Vaste Prijs Om achteraf discussies over het in rekening te brengen bedrag uit te sluiten, komen aannemers en opdrachtgevers vaak een vaste prijs (aanneemsom) overeen. Dit brengt met zich mee dat de aannemer de kosten van de uitvoering van de opdracht en daarmee (in beginsel) het risico van financiële tegenvallers draagt.
Spreken partijen een vaste prijs af? Dan kunnen zij voor bepaalde onderdelen van het werk, waarvoor bij het sluiten van het contract nog geen nauwkeurige prijs kan worden vastgesteld, zogeheten stelposten overeenkomen. Als er een vaste prijs wordt overeengekomen, is het voor beide partijen van belang om een nauwkeurige omschrijving van de werkzaamheden en het tot stand te brengen werk te geven.
2. Richtprijs Het is mogelijk dat een aannemer geen vaste prijs kan afgeven, bijvoorbeeld omdat het nog niet helemaal duidelijk is wat de kosten voor de realisatie van het werk zijn. Als de opdrachtgever wel graag enige indicatie wil hebben, is het mogelijk dat de aannemer een richtprijs afgeeft. Daarbij moet de aannemer wel opletten.
Het is overigens mogelijk om van deze bepaling af te wijken door in de aannemingsovereenkomst een ander percentage overeen te komen, of in de overeenkomst op te nemen dat de werkzaamheden volledig voor vergoeding in aanmerking komen. In de praktijk zorgen richtprijzen vaak voor discussies over de vraag of de aannemer op tijd heeft gewaarschuwd voor de overschrijding en of sprake is van een redelijke prijs.
3. Redelijke prijs Zijn partijen geen prijs overeengekomen? Dan is de opdrachtgever op grond van de wet (7:752 BW) een redelijke prijs verschuldigd aan de aannemer. Bij het vaststellen van deze prijs moet rekening worden gehouden met de prijzen die de aannemer bij het sluiten van de overeenkomst gewoonlijk bedong voor een werk als het onderhavige en andere werken - Moderne Woning Bouwen? - Taats Architecten & Bouwkundigen -Bouwonderneming.
Daarbij zijn ook de verwachtingen die de aannemer over de vermoedelijke prijs heeft gewekt van belang. In de praktijk zorgt een redelijke prijs ook regelmatig voor discussie, omdat opdrachtgever en aannemer van mening verschillen over de vraag of sprake is van een redelijke prijs. Ook hier is het voor partijen van belang om duidelijke afspraken te maken, bijvoorbeeld door vooraf een aantal uitgangspunten vast te leggen.
Uitvoering in regie Het is voor partijen ook mogelijk om op basis van regie af te rekenen. In dat geval ontvangt de aannemer een vergoeding voor de werkelijk gemaakte uitvoeringskosten, verhoogd met opslagen voor winst en algemene kosten. Bij een regieovereenkomst moet de aannemer de gewerkte uren en verwerkte materialen bewijzen en specificeren.
Bij een uitvoering in regie moeten partijen duidelijke afspraken maken. Voor de aannemer is het van belang de uitgevoerde werkzaamheden te kunnen bewijzen en specificeren, anders loopt hij het risico dat de opdrachtgever de kosten van de uitgevoerde werkzaamheden te hoog vindt. UAV 2012 Zijn op de aannemingsovereenkomst de UAV 2012 (Uniforme Administratieve Voorwaarden 2012) van toepassing? Dan geldt het volgende. Wauw, Deze Prachtige Woning Kost Maar 38.000 Euro -Bouwonderneming.
Op grond van de UAV geldt dat wat de opdrachtgever uiteindelijk betaalt aan de aannemer wordt gevormd door de aanneemsom, verhoogd respectievelijk verlaagd met hetgeen aan of door de aannemer verschuldigd is in verband meer- en of minderwerk, bijbetaling en kortingen (§ 34 en 40 UAV 2012). Conclusie Het is op verschillende manieren mogelijk om een aanneemsom overeen te komen.
Blijkt dat niet mogelijk? Dan kunt u geen prijs of een richtprijs overeenkomen. Maar in alle gevallen is het van belang om de overeengekomen afspraken duidelijk vast te leggen. Wilt u een overeenkomst van aanneming opstellen en heeft u vragen, neem dan contact op met een van onze advocaten Vastgoedrecht.
Onroerende voorheffing De onroerende voorheffing is een belasting die je jaarlijks moet betalen op je onroerend goed. Ze wordt berekend op basis van het kadastraal inkomen (KI). Het KI zijn de fictieve, geschatte huurinkomsten van het pand. Als berekeningsbasis van het KI wordt het jaar 1975 gebruikt. Dit bedrag wordt vervolgens geïndexeerd naar het huidig jaar.
Bovendien biedt het je als eigenaar heel wat bescherming, niet alleen tegen brandschade, maar bv. ook tegen schade door storm en andere natuurrampen. Een brandverzekering is dus geen overbodige luxe. De prijs van een brandverzekering is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte en waarde van het pand en de gekozen dekkingen.
Personenbelasting In België betaal je belastingen op je inkomsten uit onroerend goed. Deze belasting wordt in de meeste gevallen berekend op basis van het geïndexeerd KI van het verhuurde pand. In sommige gevallen wordt de berekening gebaseerd op de werkelijke huurinkomsten. De belastingen worden berekend op basis van het geïndexeerd KI van het pand.
More from Bouwadvies, Bouwen en verbouwen
Table of Contents
Latest Posts
Veranda Buitenkeuken
Schoonmaak Zeist
Marktplaats Tuinstoelen Kunststof
All Categories
Navigation
Latest Posts
Veranda Buitenkeuken
Schoonmaak Zeist
Marktplaats Tuinstoelen Kunststof